Consell Islàmic Cultural de Catalunya 

     , // .
   
ACTUALITAT 

Inventen un sistema per fer ecografies amb el mòbil

Edició24-04-2009 |lamalla.cat

En el futur no serà imprescindible anar a un centre de salut per fer-se una ecografia, ja que un equip d'enginyers nord-americans ha inventat un sistema que permet fer aquesta prova a través del telèfon mòbil i sense moure'ns de casa. Els inventors han explicat que només cal connectar el mòbil a una petita sonda a través d'un dispositiu USB per recollir les imatges, que després podran ser enviades a qualsevol punt del planeta. El sistema està pensat especialment per a països en vies de desenvolupament, on l'accés als sistemes de salut és molt limitat però on sí arriben els sistemes de telefonia mòbil, i també per a les ambulàncies i serveis d'urgències.

 

 

 

Un dels inventors de l'innovador sistema, William D.Richard, ha detallat que podria convertir-se en "l'ordinador essencial del món en vies de desenvolupament, on el personal mèdic preparat escasseja, però la major part de la població, fins a un 90%, té accés a antenes de telefonia mòbil".

 

"La medicina del segle XXI es defineix pel diagnòstic per imatge", segons els inventors del sistema, que han subratllat que, tot i això, el 70% de la població mundial no té accés a aquest tipus de diagnòstic, ja que és difícil fer una ressonància magnètica o un escàner en una comunitat rural on no hi ha electricitat.

 

L'objectiu del nou sistema és preparar persones en zones remotes del món en desenvolupament perquè sàpiguen recollir les imatges amb els telèfons. Després, podran enviar-les a una unitat centralitzada a molts quilòmetres de distància o fins i tot en l'altra punta del globus, on especialistes poden analitzar les imatges i fer un diagnòstic.

 

Richard ha detallat que la sonda és tan petita que cap en el palmell de la mà. La tecnologia serveix per a telèfons mòbils intel·ligents compatibles amb el sistema Windows de Microsoft, empresa que va finançar la investigació amb una beca de 100.000 dòlars (77.000 euros). "Ara es pot dur una d'aquestes sondes i un mòbil i treure imatges sobre la marxa", ha afegit Richard, que ha va ressaltar també la seva utilitat en ambulàncies i sales d'urgències.

 
¿Qui som? | Contactar | Avís legal
2008-2009 © Consell Islàmic Cultural de Catalunya - 08001 - Barcelona - Espanya - Telèfon: (0034) 933 010 831