Consell Islàmic Cultural de Catalunya 

     , // .
   
ACTUALITAT 

Els astronautes de l''Atlantis' comencen la segona jornada de reparacions del 'Hubble'

Edició15-05-2009 |periodico.cat

Els astronautes Mike Good i Mike Massimino han iniciat la segona jornada de treball a l'exterior del transbordador Atlantis, per continuar amb les reparacions i el manteniment del telescopi orbital Hubble. Han obert l'escotilla del transbordador, situat a 600 quilòmetres de la Terra, a les 14.52, hora espanyola.

Retornaran a l'interior de la nau sis hores i mitja més tard, i en aquest període faran quatre voltes a la Terra, ja que es mouen a 27.000 quilòmetres per hora. Tres hores abans de la sortida, l'astronauta Megan McArthur ha operat el braç robòtic de la nau i amb les seves càmeres ha inspeccionat els panells tèrmics a la panxa del transbordador.

L'agència espacial nord-americana NASA ha indicat que la inspecció no ha trobat àrees amb problemes. El febrer del 2003 el transbordador Columbia, que retornava a la Terra amb set astronautes a bord, va esclatar quan una escletxa a l'armadura tèrmica va permetre la irrupció de gasos a alta temperatura.

19 anys en òrbita

Massimino i Good passaran la major part de la seva primera jornada de tasques fora de l'Atlantis --la segona de les cinc programades en aquesta missió-- i reemplaçaran tres unitats de sensors del telescopi Hubble, un artefacte col·locat en òrbita fa 19 anys i que ha brindat imatges sense precedents de les profunditats de l'Univers.

Cada una de les tres unitats compon el conjunt del giroscopi que percep el moviment del vehicle i proporciona les dades que ajuden a apuntar el telescopi de manera precisa per a les seves observacions científiques. El telescopi està adossat a l'àrea de bodega de l'Atlantis per a la seva reparació.

Després d'instal·lar les noves unitats dels sensors, Massimino i Good treballaran en dos mòduls de bateries, de 205 quilograms de pes cada un, i que conté tres bateries que donen energia elèctrica per a les operacions del Hubble durant la seva òrbita nocturna. El segon mòdul de bateries s'instal·larà en la cinquena i última jornada de tasques extravehiculars, el dilluns 18.

 
¿Qui som? | Contactar | Avís legal
2008-2009 © Consell Islàmic Cultural de Catalunya - 08001 - Barcelona - Espanya - Telèfon: (0034) 933 010 831