Consell Islàmic Cultural de Catalunya 

     , // .
   
ACTUALITAT 

La capital mexicana decreta el final de l'alerta per la grip A

Edició21-05-2009 |periodico.cat

La mesura s'ha pres després de baixar els casos de contagi.

 

Les autoritats de la ciutat de Mèxic han decretat el final de l'alerta sanitària per la grip A, a causa de la constant disminució en les morts i els casos de contagi. L'alerta s'havia establert el 23 d'abril passat.

El Comitè Científic de Vigilància Epidemiològica i Sanitària de la capital de Mèxic ha decidit passar de l'alerta groga a la verda, cosa que significa que la ciutat està "amb total normalitat, sense cap restricció d'activitats i tots els serveis públics i la infraestructura urbana funcionen plenament".

Segons un comunicat, "els casos de contagi reportats i confirmats pel laboratori han mostrat una marcada tendència a la baixa els últims dies". Les autoritats han assenyalat que l'últim cas confirmat de contagi del virus de la grip A a la ciutat es va produir fa set dies.

Retorn a les classes

La nota destaca que tras retornar a classe més de dos milions d'estudiants, primer en centres preparatoris i universitats, i després en escoles de preescolar, primària i secundària, "no es va presentar cap cas de contagi".

La capital mexicana va ser l'urbs més afectada per l'epidèmia de grip A. Les últimes dades proporcionades pel Govern mexicà confirmen que hi ha hagut 75 morts i 3.817 contagis.

Les autoritats han insistit en la necessitat de mantenir les mesures de prevenció i "el comportament social adequat" durant els pròxims dies, per així "mantenir els èxits obtinguts a la data i evitar qualsevol recaiguda". Entre les mesures destaquen rentar-se les mans amb aigua i sabó, tapar-se la boca amb l'avantbraç a l'esternudar o fer servir mocadors de paper i llençar-los a les escombraries. Els experts també recomanen menjar fruita i verdura, prendre molta aigua i fer exercici.

 
¿Qui som? | Contactar | Avís legal
2008-2009 © Consell Islàmic Cultural de Catalunya - 08001 - Barcelona - Espanya - Telèfon: (0034) 933 010 831