Consell Islàmic Cultural de Catalunya 

     , // .
   
ACTUALITAT 

La Universitat de Nacions Unides s´instal·larà el 2012 a Sant Pau

Edició04-06-2009 |periodico.cat

El conjunt modernista de l’Hospital de Sant Pau, que ha començat la principal rehabilitació patrimonial dels últims temps a Catalunya, ja ha fet un pas endavant amb la confirmació del primer inquilí que ocuparà un dels 19 edificis de l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner una vegada s’hagi traslladat tota l’activitat sanitària. Es tracta de la seu de l’Institut de la Universitat de les Nacions Unides (UNU), que s’instal·larà l’any 2012 en un dels 10 pavellons que acolliran projectes relacionats amb la capitalitat mediterrània de la ciutat.
L’elecció de l’hospital per albergar aquest centre, el primer del sud d’Europa i el desè dels que té l’ONU a tot el món, va ser celebrada ahir en un acte encapçalat pel ministre d’Educació, Ángel Gabilondo, el conseller d’Universitats, Josep Huguet, l’alcalde Jordi Hereu, i el representant de la Universitat de les Nacions Unides (UNU) Marco Antonio Rodrigues.
El centre s’instal·larà al pavelló Sant Manuel, de 2.305 metres quadrats, que començarà a remodelar-se l’any que ve una vegada s’adjudiqui el projecte executiu de la reforma i es conegui, per tant, el seu cost. La prioritat d’aquest institut, va destacar Gabilondo, serà enfortir l’Aliança de Civilitzacions amb estudis que giraran al voltant de quatre grans àrees temàtiques: les migracions, la joventut, l’educació per al desenvolupament i el paper dels mitjans de comunicació.

APORTACIÓ DEL GOVERN / La posada en marxa d’aquest centre de la UNU serà possible per la col·laboració entre el Govern, l’ajuntament i la Generalitat, institució, aquesta última, que es farà càrrec de la rehabilitació. El Ministeri d’Educació ja ha compromès 750.000 euros aquest any per començar a desplegar les activitats en xarxa amb altres centres, una contribució que pujarà fins als 1,2 milions l’any 2010, 1,5 milions més el 2011 i dos milions addicionals el 2012, quan s’inaugurarà aquest institut que preveu comptar amb unes 250 persones, entre professors i alumnes.
La presència de la universitat s’emmarca en la futura creació a Sant Pau del Centre Internacional del Mediterrani, un «vell anhel», va afirmar Hereu, «que consolidarà la vocació de Barcelona per tenir un paper internacional”. I una projecció, va alabar el representant de la UNU, que té a favor seu «el compromís de la ciutat per la pau, l’eradicació de la violència i l’eliminació de la pobresa», uns objectius del mil·lenni que integruen les Nacions Unides i que han ajudat, va assegurar Rodrigues, a l’elecció de la capital catalana per poder convertir-se en la primera seu d’aquest centre situada al sud d’Europa.
Aquest serà, per tant, el primer inquilí del recinte. Encara falten per concretar altres nou veïns d’aquest projecte barceloní, uns inquilins, va explicar la delegada de la transformació de Sant Pau de la Molt Il·lustríssima Administració, Gemma Sendra, que seran tots «del mateix nivell».

 
¿Qui som? | Contactar | Avís legal
2008-2009 © Consell Islàmic Cultural de Catalunya - 08001 - Barcelona - Espanya - Telèfon: (0034) 933 010 831