Consell Islàmic Cultural de Catalunya 

     , // .
   
ACTUALITAS 

Mano tendida a los árabes

Mano tendida al mundo árabe, del que EE UU "nunca" será enemigo; llamamiento a ese mismo mundo árabe a combatir el extremismo islamista; afirmación de que los intereses norteamericanos, lo mismo que los de Israel y Palestina -mencionada por primera vez así y no con el vocablo habitual: "Estado o Autoridad Palestina"-, exigen la coexistencia de dos Estados: ésta es la sustancia del discurso de Barack Obama en El Cairo, un momento importante en la definición del nuevo rumbo que está tomando EE UU.

Para convencer, Obama puso en el empeño todo su talento y una buena parte de sí mismo, de su historia personal, fruto de una doble identidad y de su fe total en las virtudes del modelo norteamericano.

La Universitat de Nacions Unides s´instal·larà el 2012 a Sant Pau

El conjunt modernista de l’Hospital de Sant Pau, que ha començat la principal rehabilitació patrimonial dels últims temps a Catalunya, ja ha fet un pas endavant amb la confirmació del primer inquilí que ocuparà un dels 19 edificis de l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner una vegada s’hagi traslladat tota l’activitat sanitària. Es tracta de la seu de l’Institut de la Universitat de les Nacions Unides (UNU), que s’instal·larà l’any 2012 en un dels 10 pavellons que acolliran projectes relacionats amb la capitalitat mediterrània de la ciutat.

La capital mexicana decreta el final de l'alerta per la grip A

La mesura s'ha pres després de baixar els casos de contagi.

Les autoritats de la ciutat de Mèxic han decretat el final de l'alerta sanitària per la grip A, a causa de la constant disminució en les morts i els casos de contagi. L'alerta s'havia establert el 23 d'abril passat.

El Comitè Científic de Vigilància Epidemiològica i Sanitària de la capital de Mèxic ha decidit passar de l'alerta groga a la verda, cosa que significa que la ciutat està "amb total normalitat, sense cap restricció d'activitats i tots els serveis públics i la infraestructura urbana funcionen plenament".

Els astronautes de l''Atlantis' comencen la segona jornada de reparacions del 'Hubble'

Els astronautes Mike Good i Mike Massimino han iniciat la segona jornada de treball a l'exterior del transbordador Atlantis, per continuar amb les reparacions i el manteniment del telescopi orbital Hubble. Han obert l'escotilla del transbordador, situat a 600 quilòmetres de la Terra, a les 14.52, hora espanyola.
Retornaran a l'interior de la nau sis hores i mitja més tard, i en aquest període faran quatre voltes a la Terra, ja que es mouen a 27.000 quilòmetres per hora. Tres hores abans de la sortida, l'astronauta Megan McArthur ha operat el braç robòtic de la nau i amb les seves càmeres ha inspeccionat els panells tèrmics a la panxa del transbordador.

Incògnites del virus

1. ¿El virus pot variar i fer-se més mortal?

L'A/H1N1 mexicà està patint contínues mutacions a l'entrar en contacte amb animals d'espècies diferents del porc i podria incrementar o atenuar la seva potència infecciosa els pròxims mesos. Amb tot, els experts veuen poc probable que aquest virus, que en la seva fase de teòrica màxima virulència --quan acaba de travessar la barrera d'espècies-- no està mostrant una extrema malignitat, es transformi a curt termini en un organisme d'alta letalitat. El que sí que s'espera és que estengui els seus efectes cap a sectors de població que fins ara han estat poc afectats: persones grans i nens. Això sí que podria ser causa d'una mortalitat més gran.

Anterior    1  2  3  4  5    Següent>

 
¿Qui som? | Contactar | Avís legal
2008-2009 © Consell Islàmic Cultural de Catalunya - 08001 - Barcelona - Espanya - Telèfon: (0034) 933 010 831