Consell Islàmic Cultural de Catalunya 

     , // .
   
AGENDA 

Portes obertes de mesquites de Catalunya

Redacció Consell

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El Consell islàmic cultural de Catalunya i la federació islàmica de Catalunya convoquen a totes les comunitats islàmiques de Catalunya per a participar en obrir les seves portes del culte  a tota la societat catalana el día 14 de maig de 2011.

Una de les conclusions  del manifest del primer Congrés de Imams i Presidents de Mezquites de Catalunya organitzat pel consell islàmic Cultural de Catalunya celebrat a Barcelona al novembre 2004 va ser el compromís voluntari que les mesquites catalanes obrin les seves portes en el mes de Maig per als seus visitants sota el lema i emblema " Jornada de portes obertes de mesquites de Catalunya ".

Des de l'any 2005 , sota l'auspici del Consell islàmic de Catalunya , diverses comunitats musulmanes es van entusiasmar per a implicar-se en aquesta activitat cultural .Aquesta participació va contaminar a altres comunitats en diferents parts de Catalunya (maresme , Tarragona , Girona , Lleida.....). Durant aquesta jornada , es van realitzar mostres de vestimenta tradicional , calçat , cal·ligrafia àrab , cuina , cants , documentals , llibres , intercanvi de visites entre les administracions i els veïns amb la comunitat musulmana corresponent , conferències......

El Consell islàmic de Catalunya va plantejar diferents formules i múltiples mitjans per a la difusió d'aquestes jornades de bona convivència dintre de la societat catalana. Segons valoracions i estadístiques internes , la participació variable dels oratorios va poder treure'ls del seu enclavament tancat i ensenyar la realitat sana d'aquests centres de culte i la problemàtica dels espais reduïts i la precarietat d'uns altres.

 
¿Qui som? | Contactar | Avís legal
2008-2009 © Consell Islàmic Cultural de Catalunya - 08001 - Barcelona - Espanya - Telèfon: (0034) 933 010 831