Consell Islàmic Cultural de Catalunya 

     , // .
   
Articles de Ciències 

El tabaquisme passiu és responsable de la mort de 165.000 nens cada any

Edició26-11-2010 |www.avui.cat

El tabaquisme passiu causa cada any 600.000 morts a tot el món (un 1 per cent del total), sent els nens el grup de població més afectat, segons un estudi que publica aquesta setmana la revista mèdica The Lancet.

L'estudi, encarregat per l'Organització Mundial de la Salut (OMS), és el primer a calcular l'efecte global del tabaquisme passiu, que provoca la mort de 165.000 nens cada any.

Annette Pruss-Ustun, una de les investigadores de l'OMS que va participar en l'estudi, a afirma que “el fum del tabac segueix sent un dels contaminants més habituals en llocs tancats”.

Un 40 per cent dels nens, un 35 per cent de les dones i un 33 per cent dels homes estan exposats al fum del tabac d'altres persones.

Els investigadors destaquen que “els nens són els més afectats en tot el món ja que a més no poden allunyar-se de les persones que els exposen al fum, que solen ser familiars propers o gent que fuma a casa.

Els autors de l'estudi proposen que, davant aquestes evidències, s'incrementin els missatges sanitaris per evitar l'exposició al tabac dels més petits.

L'estudi ha calculat a més la pèrdua de “anys de salut” per culpa del tabac que consumeixen altres.

Però també hi ha lloc per l'optimisme ja que iniciatives com la prohibició del tabac en els llocs de treball han reduït notablement el nombre d'infarts.

 

 
¿Qui som? | Contactar | Avís legal
2008-2009 © Consell Islàmic Cultural de Catalunya - 08001 - Barcelona - Espanya - Telèfon: (0034) 933 010 831