Consell Islàmic Cultural de Catalunya 

     , // .
   
Articles de Islam 

¿ Coneixes a Mohammed ?

Edició04-04-2009 |Rasoulallah.net

 

 

 

 

 

 

 

 

Per a començar: Vostè pot ser un cristià protestant, un catòlic, un jueu, un ateu o un agnòstic, o vostè pot pertànyer a qualsevol de les diverses sectes religioses existents en el món d'avui. Fins i tot vostè pot ser un comunista o creure en la democràcia de l'home com la regla del món. Qualsevol que sigui vostè, qualsevol sigui la seva ideologia o la seva creença política, i els hàbits socials que mantingui, no hi ha dubte, vostè hauria d'entendre el que uns altres tenen per a dir sobre aquest home. El món ha tingut grans personalitats. Però ells es van distingir en un o dos camps, com el pensament religiós o el lideratge militar. La vida i els ensenyaments d'aquests grans personatges de la Terra es cobrixen en els temps de tenebra. Hi ha molta especulació sobre temps i el lloc del naixement d'aquestes personalitats, de la manera i estil de vida, de la naturalesa i el detall dels seus ensenyaments i del grau i la mesura del seu èxit o fracàs; per a la humanitat és impossible de reconstruir amb exactitud la vida i els ensenyaments d'aquests homes i dones.

 

Però aquest no és el cas d'aquest home, Mohammad (la pau sigui amb ell), que va assolir tant en tan diversos camps del pensament i comportament humà en la més resplandeciente història humana. Cada detall de la seva vida privada i de les seves declaracions públiques s'han documentat amb precisió i estan fidelment conservats fins als nostres dies. L'autenticitat dels registres és avalada no només pels fidels seguidors, sinó també pels crítics amb prejudicis. Mohammad (la pau sigui amb ell) va ser un mestre religiós, un reformador social, un guia moral, un colós administratiu, un amic fidel, un company meravellós, un espòs devot, un estimat pare...tot en un. Cap altre home en la història ni ho va superar ni ho va igualar en aquests aspectes de la vida, però va anar només per la caritativa personalitat de Mohammad (la pau sigui amb ell) que va assolir aquesta increïble perfecció. Ell va anar per lluny, l'home més excepcional que ha posat un peu sobre aquesta Terra. Ell va predicar una religió, va fundar un estat, va construir una nació, va establir un codi moral, va iniciar nombroses reformes socials i polítiques, va establir una societat poderosa i dinàmica per a representar els seus ensenyaments i completar la revolució dels pensaments i comportaments de l'home de tots els temps per venir.

Mohammad (la pau sigui amb ell) va néixer en el que llavors es coneixia com l'Aràbia Félix, mil quatre-cents anys enrere. Ell va començar la seva missió de predicar a una religió del monoteisme; una manera de vida basat en el lliurament, submissió i obediència als manaments de Allah Totpoderós, en sinceritat i en pau. La paraula ?Islam? en àrab significa ?la submissió a Allah, en pau.? La missió de Mohammad (la pau sigui amb ell) va començar a l'edat de quaranta, i ell va partir d'aquest món als seixanta-tres anys. Durant aquest curt període de 23 anys de la seva profecia, ell va canviar tota la Península Aràbiga del paganismo i la idolatria a l'adoració d'Un Déu; de baralles i guerres de tribus a la solidaritat nacional i a la cohesió, de l'embriaguesa i el llibertinatge a la sobrietat i a la pietat, de la anarquía a la vida disciplinada, de la fallida total als més alts estàndards d'excel·lència moral.

 Per a saber més sobre Mohammad : http://mohammad.islamway.com/

 
¿Qui som? | Contactar | Avís legal
2008-2009 © Consell Islàmic Cultural de Catalunya - 08001 - Barcelona - Espanya - Telèfon: (0034) 933 010 831