Consell Islàmic Cultural de Catalunya 

     , // .
   
Articles de Economia 

Solbes contradiu les previsions del Banc d'Espanya i sosté que la crisi tocarà fons abans que acabi l'any

Edició05-04-2009 |3cat24.cat

El vicepresident econòmic, Pedro Solbes, sosté que la crisi tocarà fons abans que s'acabi l'any. L'endemà que el Banc d'Espanya va ennegrir encara més les previsions sobre el panorama de l'economia espanyola, Solbes ha volgut insistir que s'entreveu la llum al final del túnel en els pròxims mesos. Ho ha dit des de Praga, on els ministres d'Economia i Finances de la Unió Europea debaten com establir una nova supervisió financera. Solbes també ha dit que la situació econòmica d'Espanya no és de les pitjors d'Europa.

"Crec que entre el segon i el tercer trimestre de l'any tocarem fons", ha dit Solbes, que ha precisat, però, que la recuperació serà progressiva, és a dir, que això no vol dir que es tanqui l'any amb xifres positives, sinó que es tendirà a una moderació de les actuals, de signe clarament negatiu.

 

El Banc d'Espanya preveu que la taxa mitjana d'atur sigui del 17,1% aquest any i que l'economia caigui un 3%. Les previsions de l'organisme supervisor contradiuen les últimes previsions del govern, més optimistes, que apuntaven a un descens del PIB de l'1,6% i a una "recuperació incipient". En canvi, segons el Banc d'Espanya, la recessió es perllongarà almenys un exercici més, i el 2010 l'economia caurà novament un 1%.

 

 
¿Qui som? | Contactar | Avís legal
2008-2009 © Consell Islàmic Cultural de Catalunya - 08001 - Barcelona - Espanya - Telèfon: (0034) 933 010 831