Consell Islàmic Cultural de Catalunya 

     , // .
   
Articles de Economia 

Els sindicats preveuen una caiguda de la contractació en el sector turístic del 30% aquesta Setmana Santa

Edició05-04-2009 |3cat24.cat

 

 

La contractació de personal en el sector hoteler caurà al voltant d'un 30% a Catalunya aquesta Setmana Santa a causa de la situació de crisi econòmica, que provocarà un descens en els volums d'ocupació segons càlculs dels sindicats UGT i CCOO de Catalunya. El responsable del sector de la UGT de Catalunya, Oscar López, ha explicat que la contractació de treballadors a la ciutat de Barcelona serà un 20% inferior a la de l'any passat, un percentatge que s'elevarà "fins al 30%" en el cas de la Costa Daurada i la Costa Brava, principals focus d'afluència turística per Setmana Santa.

El secretari general d'Hostaleria de CCOO de Catalunya, Antonio Ferro, ha situat la caiguda de la contractació "en un 30% com a mínim " i ha subratllat que seran les zones de costa les que més notaran aquest descens.

Tenint en compte que el sector tenia l'any passat entorn de 350.000 empleats en època de plena ocupació, López calcula que la crisi pot costar uns 100.000 llocs de treball. "No estem en la mateixa situació que altres sectors industrials, però cal pensar en les repercussions que pot tenir la destrucció d'ocupació en un sector que fins ara donava molts beneficis", ha insistit.

Ferro ha explicat que la rebaixa en les expectatives d'ingressos per part dels hotelers
-situada entorn del 20%- es traduirà no només en una no-contractació de personal temporal, sinó també, en conseqüència, en un "sobreesforç" de la plantilla de fixos i fixos discontinus. Ha advertit que, més enllà de Setmana Santa, els problemes per al sector poden perllongar-se una vegada finalitzin aquests dies, ja que alguns establiments hauran d'estudiar "com aguanten oberts fins que arribi el període de vacances de l'estiu".

Per López, la caiguda de la contractació servirà per mantenir unes plantilles mínimes que puguin suportar la menor activitat prevista durant els pròxims mesos i fins a l'estiu, ja que Setmana Santa, ha recordat, "és l'inici de la temporada per molts establiments".

 
¿Qui som? | Contactar | Avís legal
2008-2009 © Consell Islàmic Cultural de Catalunya - 08001 - Barcelona - Espanya - Telèfon: (0034) 933 010 831