Consell Islàmic Cultural de Catalunya 

     , // .
   
Articles de Economia 

Javier Solana alerta en una entrevista a TV3 del perill nuclear del Pakistan

Edició09-10-2009 |3cat24.cat

El programa "Els matins" de TV3 ha entrevistat l'alt representant de Política Exterior i de Seguretat Comuna de la Unió Europea, Javier Solana. A les preguntes del periodista Josep Cuní, Solana ha comentat diferents qüestions d'actualitat en l'agenda exterior europea, com ara l'escenari resultant del referèndum favorable al Tractat de Lisboa per part d'Irlanda o quin ha de ser el pes de la UE en matèria de cooperació. Respecte a l'Afganistan, Solana ha dit que la millora de la situació en aquest país passa, entre altres punts, per cedir més competències al nou govern. I sobre la cursa nuclear de l'Iran, el representant europeu ha afirmat que "no serà fàcil" arribar a una solució negociada.

Sobre l'Iran, Solana ha dit que és un país complex en la seva estructura actual, ja que vol demostrar que és una potència mitjana important. Ha afirmat que, tot i tenir els seus drets, com tot país que ha signat el Tractat de No-Proliferació Nuclear, "el que tenim són dubtes que l'ús d'aquesta energia nuclear sigui només amb fins pacífics".

 

L'alt representant de Política Exterior i de Seguretat Comuna de la UE ha afegit, referint-se a la possibilitat que l'Iran desenvolupi aquest tipus d'armament, que "l'entrada d'armes nuclears a l'Orient Mitjà seria una catàstrofe, i que s'han de trobar fórmules negociades perquè això no passi", tot i que "no serà fàcil".

 

Solana també ha afirmat que la comunitat internacional haurà d'anar amb compte amb el Pakistan. "El Pakistan és un país amb grans riscos d'inestabilitat", ha dit Solana en referència a l'assassinat de l'antiga primera ministra, Benazir Bhutto, en campanya electoral, i també és un país amb armament nuclear: "És un país que té la bomba nuclear i se l'ha de tenir sota observació. Però en qualsevol cas se l'ha d'ajudar i mirar d'estabilitzar-lo, perquè li fa molta falta".

 
¿Qui som? | Contactar | Avís legal
2008-2009 © Consell Islàmic Cultural de Catalunya - 08001 - Barcelona - Espanya - Telèfon: (0034) 933 010 831