Consell Islàmic Cultural de Catalunya 

     , // .
   
Articles de Ciències 

El paladar pot detectar el gust de greix, segons un estudi a Austràlia

Edició09-03-2010 |elperiodico.cat

El paladar de l'ésser humà és capaç d'identificar en els aliments el gust de greix, que es convertiria així en el "sisè sabor", segons un estudi publicat avui a Austràlia.

"Hem arribat a la conclusió que hi ha un sisè sabor a més d'àcid, amarg, dolç, salat i umami (similar a l'agredolç i present en salses de la cuina oriental)", ha afirmat Russell Keast, professor de la Universitat de Deakin a Melbourne i cap dels investigadors.
Keast ha explicat que el seu equip va analitzar 50 subjectes per determinar la seva capacitat de detectar continguts greixosos en diferents tipus de menjar, encara que alguns en van necessitar una concentració més elevada que altres.
Els científics també han demostrat que aquesta habilitat està unida al pes i al percentatge corporal de greix de la persona.
"Els subjectes amb continguts baixos de greix, o prims, són més sensibles al greix, mentre que els obesos tenen més problemes per detectar-lo en els aliments", ha indicat Keast.
La seva hipòtesi és que algunes persones perden la seva sensibilitat al greix quan en consumeixen massa perquè el cos s'adapta a l'alt contingut en greix de la dieta.
"A tots ens agrada el menjar greixós"
Això és cada vegada més freqüent pels hàbits alimentaris de la societat moderna, més sedentària i bolcada en el menjar ràpid en lloc d'aliments sans i una dieta equilibrada.
Keats assenyala que el descobriment permetrà conèixer per què l'organisme reacciona de formes diferents a l'ingerir greix i si és possible imitar el seu sabor per "enganyar" el cos i ajudar les persones a aprimar-se, "ja que a tots ens agrada el menjar greixós".

 
¿Qui som? | Contactar | Avís legal
2008-2009 © Consell Islàmic Cultural de Catalunya - 08001 - Barcelona - Espanya - Telèfon: (0034) 933 010 831