Consell Islàmic Cultural de Catalunya 

     , // .
   
Articles de Economia 

Trichet assegura que és la situació econòmica més difícil des de la primera guerra mundial

Edició15-05-2010 |www.elperiodico.cat


El president del Banc Central Europeu (BCE), Jean-Claude Trichet, ha assegurat avui que s'estan vivint "temps verdaderament dramàtics" per a l'economia, una situació que ha qualificat com "la més difícil" des de la primera guerra mundial.

Trichet ha descartat categòricament que l'euro estigui sota atac després que la moneda única va arribar ahir davant el dòlar al mínim més baix registrat en 18 mesos, i ha qualificat de "tonteries" les presumptes peticions dels governs de l'eurozona formulades a la institució econòmica perquè actuï en aquest sentit, cosa que podria posar en dubte la credibilitat i la independència del BCE.

 

"No té res a veure amb el fet que l'euro sigui atacat. Té a veure amb el sector públic i, per tant, amb l'estabilitat financera a l'eurozona. És clar que la responsabilitat dels europeus passa per adoptar les mesures apropiades per contrarestar les tensions actuals a Europa", ha declarat en una entrevista al diari alemany Der Spiegel.

 

Grècia no sortirà de la UE

Trichet ha defensat un salt "qualitatiu" en els mecanismes de supervisió de les polítiques econòmiques europees i ha descartat absolutament la sortida de Grècia de la Unió Europea. "No és una opció. Quan un país entra a la unió monetària, comparteix amb la resta dels països un destí comú", ha sentenciat el president del BCE.

"El que necessitem és un salt qualitatiu de la supervisió mútua de les polítiques econòmiques a Europa. S'han de millorar els mecanismes que eviten i castiguen les negligències, i necessitem aplicar aquest control d'una manera eficaç, amb les sancions pertinents contra totes les violacions del Pacte d'Estabilitat i Creixement", ha afegit.

 

El BCE és independent

Sobre la presumpta ingerència dels governs de la UE, Trichet ha declarat que aquests rumors són "una tonteria" perquè el BCE "pren les seves decisions amb completa independència i en moltes ocasions ens hem enfrontat als caps de Govern de la UE".

El responsable del BCE ha lamentat la situació dels mercats financers després del col·lapse de Lehman Brothers el setembre del 2008. "Sens dubte, des d'aquest moment ens hem trobat en la situació més difícil des de la segona guerra mundial i, potser, des de la primera. Estem vivint temps verdaderament dramàtics", ha manifestat.

 

 
¿Qui som? | Contactar | Avís legal
2008-2009 © Consell Islàmic Cultural de Catalunya - 08001 - Barcelona - Espanya - Telèfon: (0034) 933 010 831