Consell Islàmic Cultural de Catalunya 

     , // .
   
Articles de Ciències 

Manifest de la IV trobada de dones musulmanes de Catalunya

Edició06-06-2010 |Consell islàmic

Durant els dies 5 i 6 de juny de 2010, en l'aula 1 del CCCB a Barcelona , El Consell islàmic de Catalunya i la Federació Islàmica de Catalunya van organitzar la Quarta Trobada de Dones Musulmanes de Catalunya . En diferents sessions, en les quals va haver intervencions de diverses professores , expertes i membres de la societat civil i associativa , que van tractar diversos temes i van debatre múltiples qüestions d'interès comú abocant en la urgència del factor i la realitat de l'educació viscuda per la comunitat musulmana en una societat multicultural el que va permetre concensuar el següent Manifest Final de la quarta Trobada de Dones Musulmanes de Catalunya:

 

1- és de summa rellevància la urgència d'impulsar els valors de la ciutadania intercultural mitjançant la participació dinàmica i visible del factor femení musulmà.

 

2- Aprofitar positivament els valors de la societat catalana que la seva política social aposta per la pluralitat religiosa sense descartar o discriminar el factor emergent de l'Islam com una realitat molt debatuda en els mitjans de comunicació.

 

3- Cap destacar la importància transcendental de l'educació de la família musulmana subratllant el paper rellevant de la dona mare que assumeix una responsabilitat que tindrà com fruit una generació de futurs dones capacitades i homes capacitats per a dur a bon terme una presència estable i indisutiblemente molt sòlida davant els contratemps i els desafiaments futurs.

 

4- convidar a totes les dones musulamanas de Catalunya perquè uneixin els seus esforços per a donar suport a totes les iniciatives associatives musulmanes que té com objectiu enfortir l'estructura i la presència de la identitat del col·lectiu musulmà.

 

5- tots som responsables de saber els nostres deures i com revinvidar els nostres drets forjant xarxes de comunicació i intercanvi de projectes i idees entre les diferents entitats musulmanes o simpatitzants amb la tasca de les mateixes.

 

6- els pares han de ser conscients del sentit autèntic de les fonts de la religió musulmana a l'hora d'aplicar-les en una societat aconfessional que la seva constitució garanteix la llibertat religiosa .

 

7- tornem a insitir sobre la urgència de lluitar per a aconseguir uns espais grans i dignes per a desenvolupar les activitats femininas islàmiques.D'aquesta manera podem parlar d'un enfortiment del projecte de la convivència a Catalunya i tota Espanya.  

 

 
¿Qui som? | Contactar | Avís legal
2008-2009 © Consell Islàmic Cultural de Catalunya - 08001 - Barcelona - Espanya - Telèfon: (0034) 933 010 831