Consell Islàmic Cultural de Catalunya 

     , // .
   
NOTÍCIES CATALUNYA 

La crisi fa que vagin marxant ciutadans a l'estranger

La difícil situació econòmica continua expulsant ciutadans a l'estranger. La sortida, però, no només és per als joves que busquen un futur laboral que no troben aquí, sinó també per als immigrants que van venir per trobar un futur que amb la crisi s'ha estroncat i tornen ara als seus països d'origen. Els motius són diversos i cada història amaga un cas i un drama particulars. Les xifres, però, parlen per elles mateixes.

Mas demana a Aznar i Zapatero que respectin la majoria dels catalans que estan a favor de la consulta

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha demanat aquest divendres als expresidents del govern espanyol José María Aznar i José Luis Rodríguez Zapatero que mostrin respecte per l'expressió majoritària del poble català a favor del dret a decidir.

¿Barcelona necesita una gran mezquita?

Cada viernes es lo mismo. Centenares de personas esperan a que llegue su turno para la oración a las puertas del centro islámico Camí de la Pau, en la calle Erasme Janer del Raval de Barcelona. El centro de culto, uno de los más grandes de Barcelona, tiene una sala de oración de unos 200 metros cuadrados, lo que obliga a realizar hasta tres turnos de rezo para poder atender a los entre 600 y 700 pakistaníes que cada semana acuden allí. “Hay una falta bestial de espacio, nosotros no llegamos a cubrir ni un 30% de la demanda, lo que nos obliga a hacer turnos. Esto nos está generando problemas con los vecinos”, reconoce Mohamed Iqbal, portavoz de la asociación religiosa.

Mas-Colell: "La negociació s'ha acabat; estem a l'espera de la xifra de dèficit"

El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha assegurat aquest dilluns que les negociacions amb el govern espanyol sobre el sostre del dèficit “s'han acabat”. “La pilota no està al nostre terrat. Li he dit al senyor Montoro tot el que li haig de dir. Estem a l'espera que el Ministeri comuniqui la xifra”, ha assegurat en la primera entrevista després de reunir-se divendres passat amb el ministre Cristóbal Montoro a Barcelona.

Mas creu que només un 2,1% de sostre de dèficit permetria unes retallades possibles

El president de la Generalitat, Artur Mas, considera que un sostre de dèficit del 2,1% permetria a la Generalitat aplicar unes retallades viables, mentre que un límit per sota ho faria "molt difícil". El percentatge que reclama el president permetria, ha apuntat, uns ajustos d'entre 300 i 400 milions d'euros. "Sent molt dolorós, ho podríem arribar a fer", ha assenyalat, per recordar la "situació límit" a que l'Estat sotmet Catalunya. 

Anterior    4  5  6  7  8  9  10  11  12  13    Següent>

 
¿Qui som? | Contactar | Avís legal
2008-2009 © Consell Islàmic Cultural de Catalunya - 08001 - Barcelona - Espanya - Telèfon: (0034) 933 010 831