Consell Islàmic Cultural de Catalunya 

     , // .
   
NOTÍCIES DEL MÓN ISLÀMIC 

L'autor de la matança de Kandahar serà acusat de 17 homicidis

Edició23-03-2012 |www.elperiodico.cat

 

El sergent nord-americà Robert Bales, acusat de la matança de civils afganesos a Kandahar, s'enfrontarà a 17 càrrecs d'homicidi, segons va avançar ahir a la nit un alt funcionari del Departament de Defensa a la cadena de televisió NBC. Segons el funcionari, que va parlar sota anonimat, els càrrecs contra Bales, que es troba aïllat en presó preventiva a la base nord-americana de Fort Lavenworth, a Kansas, seran presentats formalment aquest divendres. A més dels 17 càrrecs per homicidi, el sergent serà acusat d'intent d'homicidi i d'assalt.

Oficials del Departament de Defensa van informar dijous que la xifra final de víctimes de la matança és de 17, encara que en un principi es va dir que els morts eren 16, d'acord amb la NBC.

Bales, de 38 anys, va cometre la matança l'11 de març passat a les rodalies de Kandahar quan, segons sembla, Bales va irrompre en diverses vivendes a prop de la seva guarnició i va matar a trets 17 civils afganesos, entre ells diversos nens. Més tard, un alt funcionari del Pentàgon va revelar que Bales, que patia estrès posttraumàtic i tenia problemes amb la seva dona, havia begut la nit dels fets.

NO RECORDA EL QUE VA PASSAR

El militar va arribar divendres passat a Forth Lavenworth, una presó militar per a presos preventius i condemnats a penes inferiors a cinc anys. Segons ha explicat el seu advocat, Bales diu que no recorda tot el que va passar la nit de la matança. En una entrevista concedida a la cadena CBS, John Henry va afirmar que el seu client no ha confessat el tiroteig i que té grans llacunes sobre el que va passar.

El president dels Estats Units, Barack Obama, va assegurar que el seu Govern investigarà fins a les últimes conseqüències la matança, que va qualificar de "vergonyosa i inacceptable". Obama va indicar que el Pentàgon "no escatimarà esforços per portar a terme una investigació completa" sobre la massacre, i va subratllar que s'examinaran els fets "fins al final", perquè "tot el rigor de la llei" caigui sobre "tothom qui hagi estat involucrat" en la matança.

També va afirmar que, malgrat la matança, perpetrada després que fa unes setmanes soldats nord-americanes cremessin exemplars de l'Alcorà a l'Afganistan, cosa que va generar una onada de protestes, els EUA no pensen canviar la seva estratègia i mantindrà el calendari de la retirada del país musulmà, que s'ha d'acabar el 2014.

 

 
¿Qui som? | Contactar | Avís legal
2008-2009 © Consell Islàmic Cultural de Catalunya - 08001 - Barcelona - Espanya - Telèfon: (0034) 933 010 831