Consell Islàmic Cultural de Catalunya 

     , // .
   
NOTÍCIES DEL MÓN ISLÀMIC 

Austràlia canvia d'estratègia i busca "a ull" l'avió de Malaysia Airlines

Edició21-03-2014 |www.elperiodico.cat

Les autoritats d'Austràlia han explicat aquest divendres que larecerca amb radars de l'avió de Malaysia Airlines desaparegut el 8 de març passat amb 239 persones a bordha estat infructuosa i han decidit plantejar una "estratègia visual" per localitzar les possibles restes de l'aparell localitzades a l'oceà Índic.

"Ahir (per dijous) no vam detactar res amb els radars, hem replantejat la recerca de manera visual", ha explicat John Young, portaveu de l'Autoritat de Seguretat Marítima d'Austràlia(AMSA), organisme que lidera la recerca al sud de l'oceà Índic. Dues aeronaus amb "observadors entrenats" abocats a les finestretes rastregen una zona del sud-oest d'Austràlia que té una superfície de23.000 quilòmetres quadrats. Dos avions més s'incorporaran a la recerca en les pròximes hores.

No és una tasca fàcil, a els condicionants meteorològics --vent, corrents, eventual mala visibilitat-- s'hi sumen dificultats físiques, com l'amplitud de l'àrea de recerca; una superfície de 23.000 quilòmetres quadrats en una de les zones més inhòspites del planeta,allunyada de terra ferma i poc freqüentada pels vaixells, a la confluència dels oceans Índic i Antàrtic. Aquesta ubicació fa que els avions que busquen el vol MH370 hagin de fer torns de dues hores, ja que necessiten quatre hores de viatge per arribar al lloc i quatre hores de tornada per repostar combustible.

Vols a baixa altura

Un avió P3 Orion de les Forces Aèries australianes ja ha tornat a la base després de sobrevolar sense resultats positius el lloc, ha afirmat Young. "Fins ara no s'ha informat de cap descobriment", ha informat l'AMSA. Els avions han pogut recórrer la zona a baixa alturagràcies a les "millors" condicions climatològiques d'aquest divendres.

El primer ministre d'Austràlia, Tony Abbott, ha assenyalat des de Papua Nova Guinea, on es troba de viatge oficial, que el seu país farà "tot el possible" per trobar i confirmar si les restes pertanyen al vol MH370. "Ara mateix podrien ser uns contenidors que han caigut d'un vaixell, nosaltres no ho sabem", ha advertit en una nova crida a laprudència.

Es podrien haver enfonsat

Warren Truss, que actua com a primer ministre interí d'Austràlia per l'absència d'Abbott en el país, ha apuntat, per la seva part, que existeix la possibilitat que les restes s'hagin enfonsat."Una cosa que està flotant a l'oceà tant de temps pot ser que deixi de flotar (...) I s'enfonsi fins al fons del mar", ha destacat.

Les autoritats busquen un objecte d'uns 24 metres i altres de més petits a uns 2.500 quilòmetres al sud-oest de la ciutat de Perth, que podrien estar vinculats al vol malaisi. Dimecres un Hércules australià hi va llançar boies que serviran de marcadors per a la recerca.

Malgrat considerar-ho una pista creïble, el ministre australià de Defensa, David Johnston, ha afirmat que "passaran molts dies perquè es tingui una idea de la credibilitat i veracitat d'aquest informe (del satèl·lit)".

 

 

 
¿Qui som? | Contactar | Avís legal
2008-2009 © Consell Islàmic Cultural de Catalunya - 08001 - Barcelona - Espanya - Telèfon: (0034) 933 010 831