Consell Islàmic Cultural de Catalunya 

     , // .
   
NOTÍCIES INTERNACIONAL 

"El meu fill Felip encarna l'estabilitat"

Edició03-06-2014 |www.elperiodico.cat

M'acosto a tots vosaltres aquest matí a través d'aquest missatge per transmetre-us, amb singular emoció, una important decisió i les raons que em mouen a prendre-la. En la meva proclamació com a Rei, fa prop de quatre dècades, vaig assumir el ferm compromís de servir els interessos generals d'Espanya, amb l'afany que arribessin a ser els ciutadans els protagonistes del seu propi destí i la nostra nació una democràcia moderna, plenament integrada a Europa.[...] Avui, quan miro enrere, només puc sentir orgull i gratitud cap a vosaltres. Orgull, pel que hem aconseguit entre tots en aquests anys, que és molt i bo. I gratitud, pel suport que m'heu donat per fer del meu regnat [...] un llarg període de pau, llibertat, estabilitat i progrés.

[...] La llarga i profunda crisi econòmica que patim ha deixat serioses cicatrius en el teixit social però també ens està assenyalant un camí de futur carregat d'esperança.Aquests difícils anys ens han permès fer un balanç dels nostres errors i de les nostres limitacions com a societat, i també han revifat la consciència orgullosa del que hem estat i som: una gran nació. Tot plegat ha despertat en nosaltres un impuls de renovació, de superació, de corregir errors i obrir camí a un futur millor. En la forja d'aquest futur, una nova generació reclama amb justa causa el paper protagonista, el mateix que va correspondre en una conjuntura crucial de la nostra història a la generació a la qual pertanyo. Avui mereix passar a la primera línia una generació més jove [...] decidida a emprendre amb determinació les transformacions i reformes que la conjuntura actual està demanant i afrontar amb renovada intensitat i dedicació els desafiaments del futur.

[...] El meu fill Felip, hereu de la Corona, encarna l'estabilitat, que és senya d'identitat de la institució monàrquica. Quan al gener vaig complir 76 anys vaig considerar que havia arribat el moment de preparar en uns mesos el relleu per deixar pas a qui es troba en unes immillorables condicions d'assegurar aquesta estabilitat. [...] Té la maduresa, la preparació i el sentit de la responsabilitat necessaris per assumir amb plenes garanties la suprema autoritat de l'Estat i obrir una etapa d'esperança en la qual es combinin l'experiència adquirida i l'impuls d'una nova generació. Comptarà per a això, n'estic segur, amb el suport que rebrà de la princesa Letizia.

Per tot plegat, guiat pel convenciment de prestar el millor servei als espanyols i una vegada recuperat tant físicament com en la meva activitat institucional, he decidit posar fi al meu regnat i abdicar la Corona d'Espanya [...]. Així acabo de comunicar-l'hi oficialment al president del Govern.

 

Desitjo expressar la meva gratitud al poble espanyol, a totes les persones que han encarnat els poders i les institucions de l'Estat i a tots els que m'han ajudat [...] a complir les meves funcions. I la meva gratitud a la Reina, la col·laboració i generós suport de la qual no m'han faltat mai. Guardo i guardaré sempre Espanya en el més profund del meu cor.

 
¿Qui som? | Contactar | Avís legal
2008-2009 © Consell Islàmic Cultural de Catalunya - 08001 - Barcelona - Espanya - Telèfon: (0034) 933 010 831