Consell Islàmic Cultural de Catalunya 

     , // .
   
NOTÍCIES INTERNACIONAL 

Madrid, París i Ciutat de Mèxic vetaran els cotxes dièsel a partir del 2025

Edició02-12-2016 |www.elperiodico.cat

Madrid, París i Ciutat de Mèxic han acordat prohibir la circulació dels vehicles dièsel a partir del 2025. Els alcaldes de les tres capitals -Manuela Carmena, Anne Hidalgo i Miguel Ángel Mancera- així ho han pactat aquest dijous, en un acord sense precedents, en el marc de la cimera de Mèxic en què participen 86 alcaldes. L'objectiu no és altre que "millorar la qualitat de l'aire per als ciutadans".

En aquesta cimera Carmena ha ressaltat que "la qualitat de l'aire que respirem a les nostres ciutats està directament relacionada amb les nostres accions contra el canvi climàtic".

Els alcaldes també han anunciat que demanaran la col·laboració del sector i demanaran a les empreses de la indústria automotriu que contribueixin a la transició de vehicles tradicionals a elèctrics i híbrids.

C40 també ha anunciat que col·laborarà amb l'Organització Mundial de la Salut i la Coalició Clima i Aire Net (Climate and Clean Air Coalition) en el suport a la campanya Respira la vida 2030. Aquesta campanya internacional ajudarà els governs municipals a reduir les emissions perjudicials dels sectors energètics, de tractament de residus i de transport, i intentarà mobilitzar l'acció ciutadana.

 

La C40 s'ha reunit durant dos dies a Ciutat de Mèxic per acordar el full de ruta per complir amb la meta de l'Acord de la Cimera del Clima de París de no superar l'augment de la temperatura global en 1,5 graus centígrads.

 
¿Qui som? | Contactar | Avís legal
2008-2009 © Consell Islàmic Cultural de Catalunya - 08001 - Barcelona - Espanya - Telèfon: (0034) 933 010 831